نخود پاییزه را می توان با کاشت مستقیم بذر در فصل بهار در آب و هوای سرد تکثیر کرد، در حالی که توصیه می شود در فصل پاییز در آب و هوای گرم کاشت آن را با توجه به فاصله 7 تا 13 سانتی متری بین بذرها و قرار دادن بذر در محل کاشت بذرها در محل مناسب تکثیر کنید.
عمق 4-5 سانتی متر در ردیف های فاصله دار فاصله بین آنها از 46 تا 61 سانتی متر است و نشان می دهد که نخود برای جوانه زدن به دوره ای بین 10-14 روز نیاز دارد.
نخود منبع بسیاری از مواد مغذی مفید است، زیرا منبعی غنی از فیبر، کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین گروه B، برخی مواد معدنی و غیره است که به طور مفصل به آنها اشاره می کنیم: فولات: یا ویتامین B9 یا اسید فولیک که ویتامینی ضروری برای تولید گلبول های قرمز خون و ماده ژنتیکی است که به نوبه خود نقش مهمی در کنترل انتقال صفات از طریق ارث دارد.ک
و هدایت سلول به انجام وظایف روزانه خود و اسید فولیک به رشد بافت ها، افزایش اشتها و تشکیل شیره های گوارشی کمک می کند.
آهن: آهن جزء اصلی تشکیل پروتئین هموگلوبین است که اکسیژن را از ریه ها به بافت های مختلف منتقل می کند، همچنین در تشکیل پروتئین میوگلوبین مسئول متابولیسم ماهیچه ها و سلامت بافت همبند، برخی هورمون ها نقش دارد.
فسفر: فسفر یکی از مواد معدنی است که به وفور در بدن وجود دارد و به دلیل اهمیت آن در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله: دفع مواد زائد از طریق کلیه ها، ترمیم بافت ها و سلول ها و کمک به رشد و نگهداری آنها، حفظ سلامت و استحکام استخوان ها.
تولید انرژی در بدن و تنظیم مصرف و ذخیره آن، علاوه بر کمک به او در موارد زیر:
حمایت از ساخت دندان های قوی تولید اسیدهای نوکلئیک DNA و RNA. تنظیم مصرف ویتامین ها در بدن مانند: ویتامین های B، ویتامین D و مواد معدنی مانند: ید، منیزیم و روی.
ضربان قلب را منظم نگه دارید.
تسهیل هدایت عصبی. کمک به انقباض عضلات و کاهش درد بعد از ورزش.